קרינה במכשירי חשמל ביתיים

אם ישאלו אתכם עד כמה אתם תלויים במכשירי החשמל בבית, לא בטוח שתודו עד כמה חייכם ממש תלויים בהם. אנחנו חיים בעולם שלם של טכנולוגיה ולרוב האנשים ממש קשה לדמיין יום אחד בלי מכשירי חשמל בבית.

מכשירי חשמל ביתיים שבהם אנו משתמשים לבצע עבודות בית עבורנו, הופכים את החיים שלנו לקלים יותר, והחיים בבית הופכים להיות יותר ויותר נוחים. באותו הזמן עלינו לדעת שכל המכשירים החשמליים הביתיים הם מקור של קרינה אלקטרומגנטית, אשר משפיעה לרעה על הבריאות שלנו. מכשירי חשמל ביתיים משפיעים על הרכב האוויר בתוך הבית, אבל כמעט אף אחד לא חושב על זה, או שיותר נכון לומר – מנסים שלא לחשוב על זה, ומתעלמים מהעובדה..

תדמיינו לכם חיים בלי מכשירי חשמל....

למרות שאנו מוקפים במכשירי חשמל מכל עבר, לא תמיד אנו זוכרים את מידת התלות שלנו בהם. כדי להמחיש זאת, הכנו לכם תיאור קצר של יום סטנדרטי בחיי כל גבר או אישה:

הבוקר שלנו מתחיל עם הצלצול הראשון של השעון המעורר שלנו. מכיוון שמזג האוויר בחוץ קריר בבוקר אנחנו מדליקים את המזגן, מדליקים את הדוד שיהיו מים חמים למקלחת, ואז אנו פונים אל הקומקום החשמלי או אל מכונת הקפה. בהמשך נחמם את ארוחת הבוקר במיקרוגל, תוך כדי נראה טלוויזיה, נגהץ מהר את החולצה וממש לפני שנצא נייבש את השיער הרטוב באמצעות מייבש שיער.

חמש דקות לפני שאנחנו יוצאים מהבית, אנחנו עוד מספיקים לדבר בטלפון הסלולארי ולארגן פגישה, מדליקים את המחשב כדי לבדוק דואר אלקטרוני ...ו....יוצאים.

מומלץ לבצע בדיקות קרינה תקופתיות

עם כל הציוד הטכני שאנו נחשפים אליו 24 שעות ביממה, למעשה אנו חשופים לפגעי שדות אלקטרומגנטיים ברמה גבוהה מאוד, ופי כמה וכמה פעמים יותר מאשר אלו שחוו אבותינו.

מכשירי החשמל אשר קרינת גלי רדיו שלהם גבוהה הם: מכשירי המיקרוגל הביתיים והמכשירים הסלולאריים. לעומתם, מקרר מיני בר לא מפזר קרינה ברמה כגבוהה. כדי לנסות לנטרל את ההשפעה של הקרינה ממכשירי חשמל ביתיים משקיעים הרבה מאוד משאבים. בכל מקרה מומלץ לקרוא לביקור טכנאי מפעם לפעם שיבדוק את ערכי הקרינה. כל זאת ניתן לביצוע על ידי בדיקות קרינה תקופתיות בבית או במשרד.

מכשירים חשמליים פולטים קרינה

מכשירים חשמליים יכולים לשנות את הרכב האוויר בתוך הבית ופועלים על ידי נטרול יונים באוויר. מחקרים רפואיים הראו כי קרינה גבוהה באוויר במשך זמן רב, פוגעת בבריאות האדם. הקרינה יכולה לגרום לתופעות לוואי כגון: ייצור עודף של הורמון הסרוטונין או היסטמין.

מהן השפעות הקרינה ?

עודף סרוטונין בגוף משפיע לרעה על תפקוד הריאות ומפחית את רמת החמצן בתאי הגוף. מולקולות סרוטונין מועברים על ידי כדוריות הדם נוטות להצטבר ברקמות הגוף. הסרוטונין משמש כמשדר אותות של מערכת העצבים השולטת על התכווצות השרירים בחלק ממערכות הנשימה, הדם ומערכת העיכול. הפרשת יתר של ההורמון סרוטונין יכול לגרום למגוון תגובות כואבות של הגוף - מחלות גרון, התקפי מיגרנה, תגובות אלרגיות, התקפי ברונכיט, בצקת ריאות עצבנות, נדודי שינה, מצב עייפות, דיכאון, ובחילה. עודף היסטמין בגוף עלול לגרום כאב ראש חמור, תגובות אלרגיות והפרעות שינה.