רוצים ראש שקט? אלו הביטוחים שחובה להכיר

לאורך החיים אנו רוכשים ומשלמים על פוליסות ביטוח שונות בשלל תחומי חיים, לרבות ביטוחים משלימים בקופות החולים וביטוחים פרטיים כגון ביטוחי רכב, חיים, משכנתא ובריאות. אנשים רבים לא ממש זוכרים אילו ביטוחים יש להם, מה הם כוללים והאם הם באמת מכסים מקרים בהם יזדקקו להם. לעיתים הם נמנעים מלהוסיף פוליסות חשובות בשל חוסר אמון בחברות הביטוח שברגע האמת כשיזדקקו להפעלת הפוליסה, הם יקבלו את מה שמגיע להם. בנוסף לכך, לעתים קרובות אנשים מוציאים כספים על ביטוחים פחות רלוונטיים לצרכיהם ומוציאים על כך תשלום מיותר.

ביטוח בריאות לבני הגיל השלישי

 

ביטוח בריאות לבני הגיל השלישי הוא למעשה ביטוח בריאות פרטי כמו זה שמוצע בכל גיל. ההבדל הוא המחיר שתצטרכו לשלם עליו. כמו כל ביטוחי הבריאות הפרטיים הוא יציע לרוב מימון של תרופות שאינן נכללות בסל הבריאות, בדיקות CT ו-MRI, התייעצות עם רופאים מומחים והשתלות. ישנן פוליסות המציעות פיצוי במקרה של גילוי מחלת הסרטן אך הרכיב שכדאי לתת עליו דגש בביטוח בריאות בגיל השלישי הוא הרכיב הסיעודי.

 

ככל שהגיל מתקדם יותר, ההחלמה מכל פרוצדורה רפואית הופכת ארוכה וקשה, ולעיתים קרובות האדם מאבד מיכולתו התפקודית והוא זקוק לסיוע של עובד מקצועי. לכן יש לשים לב מבעוד מועד איזה כיסויים כוללת הפוליסה שרכשתם. לביטוח הבריאות כדאי להצטרף מוקדם ככל הניתן, כיוון שעלותו הולכת ועולה עם גיל המבוטח. רכישת ביטוח בריאות בגיל מתקדם עשויה לחייב אתכם לעבור בדיקות ומבחנים וכרוכה במגבלות רבות. אך אם חברת הביטוח כבר קיבלה אתכם בגיל צעיר יותר כמבוטחים שלה, עליה לחדש את הפוליסה ללא מבחני התאמה גם בגיל יחסית מתקדם.

 

ביטוח אובדן כושר עבודה

 

בעידן הנוכחי, כאשר גיל הפרישה מעבודה הולך ומתאחר, אנשים רבים ממשיכים בעבודה גם בשנות ה-60 ואפילו ה-70 שלהם. אולם, מצבים רפואיים ונפשיים עלולים למנוע מהם את יכולת העבודה ומכאן את כושר ההשתכרות. המצב עשוי להיות זמני או קבוע, ובכל אופן מהווה קושי כלכלי גדול בהיעדר הכנסה. בשלב זה, ביטוח אובדן כושר עבודה מתערב בצורה משמעותית ומספק פיצויים, חד פעמיים או חודשיים, לאנשים היוצאים מהמעגל התעסוקתי. מדובר במוצר ביטוחי פופולרי מבוקש במיוחד בקרב אוכלוסיית המבוגרים.

 

ביטוח חיים

 

זהו אחד הביטוח המרכזיים המיועדים לבני הגיל השלישי. מטרתו להבטיח פיצוי משמעותי לשאיריו של המבוטח במקרה מוות, חס וחלילה, של המבוטח. לביטוח החיים ניתן להצטרף בכל גיל, אך הוא מקבל חשיבות מיוחדת בגיל השלישי עקב הסיכונים הבריאותיים המאפיינים אותו. רכישת פוליסת חיים לבני גיל הזהב תהיה יקרה יותר מאשר בגילאים צעירים,  בשל רמת הסיכון הגבוהה יחסית, שחברת הביטוח נוטלת על עצמה.

 

ביטוח סיעודי

 

ביטוח סיעודי מספק כיסוי למקרה שחלילה נגיע למצב בו יכולת התפקוד שלנו נפגעה, מבחינה פיזית או קוגניטיבית.  ישנם מספר סוגים של ביטוח סיעודי וכדי להיות מכוסים מכל כיוון כדאי להיות מבוטחים בכולם, בעיקר בזכות העובדה שהגמלה המתקבלת מכל אחד מהם אינה תלויה באחר.

 

  1. ביטוח סיעודי של המוסד לביטוח לאומי - אזרח ישראלי אשר הגיע לגיל פרישה, גר בביתו, וזקוק לעזרת אדם אחר בביצוע פעולות תפקודיות בסיסיות זכאי לקצבת סיעוד מהביטוח הלאומי. היא מיועדת גם למי שזקוק להשגחה בביתו למען בטיחותו ובטיחות הסביבה. על מנת לקבוע את גובה גמלת הסיעוד יש לעמוד בשני מבחנים: הראשון הוא מבחן הערכת תלות (ADL), הבודק את היכולות התפקודיות ומחלק את הזכאים ל-6 רמות אשר נבדלות זו מזו בגובה הגמלה לה הם זכאים. כמו כן יש לעמוד במבחן הכנסות, הקובע האם אתם זכאים לקבלת גמלה כספית מבחינת רמת הכנסותיכם.
  2. ביטוח סיעודי של קופות החולים - קופות החולים מציעות למבוטחיהן רכישת פוליסות ביטוח סיעודי אשר תנאיו אחידים בין כל קופות החולים חברות הביטוח. לעומת ביטוח סיעודי פרטי מחירו נמוך יותר אך תקופת הביטוח מוגבלת בזמן, הגמלה המשולמת למבוטח מוגבלת לתקופה של 5 שנים בלבד. כמו כן הם אינם כוללים מצבי סיעוד כתוצאה מתאונת עבודה או תאונת דרכים.
  3. ביטוח סיעודי פרטי - ביטוח סיעודי פרטי תלוי בגילו ובמצבו הרפואי של המבוטח, ואין הוא מתחשב בהכנסותיו. משנת 2019  חברות הביטוח בישראל הפסיקו למכור ביטוחים סיעודיים פרטיים ולכן ביטוחים אלו מכסים רק את מי שרכש אותם לפני כן.
  4. קוד משרד הבריאות - זהו לא ביטוח סיעודי אלא זכאות לקבלת מימון לאשפוז סיעודי אשר אינו חלק מסל הבריאות. זהו במימון חלקי בלבד.