מתי כדאי לפנות לעורך דין תביעות ביטוח?

נתקלתם בסירוב מצד חברת הביטוח? מרגישים לחץ או אי נוחות בטיפול בתביעה? חוששים שהפיצוי המוצע נמוך מדי? כל אלה עשויים להיות סימנים לכך שעליכם לפנות לעורך דין תביעות ביטוח.

תביעות מול חברות ביטוח עשויות להיות מורכבות בעיקר בשל הסיבה שחברות הביטוח לא תמיד מוכנות לשלם את מלוא הסכום המגיע לכם. עורך דין תביעות ביטוח בעל ניסיון יוכל לסייע לכם להבין את זכויותיכם, לנהל משא ומתן יעיל מול חברת הביטוח, ואף לייצג אתכם בבית משפט במידת הצורך.

מתי מומלץ לפנות לעורך דין תביעות ביטוח?

להלן מספר מצבים שבהם מומלץ לפנות לעורך דין תביעות ביטוח:

חברת הביטוח דחתה את תביעתכם - אם קיבלתם מכתב דחייה מחברת הביטוח, חשוב לפנות לעורך דין בהקדם האפשרי. ייתכן שחברת הביטוח דחתה את תביעתכם שלא בצדק, ועורך דין תביעות ביטוח יוכל לבחון את המקרה ולייעץ לכם כיצד להמשיך.

אתם חשים לחץ או אי נוחות מצד חברת הביטוח - נציגי חברת הביטוח עשויים לנסות ללחוץ עליכם לקבל פיצוי נמוך מהמגיע לכם, או לוותר על תביעתכם. אם אתם חשים לא בנוח או מוטרדים מהתנהלות חברת הביטוח, עורך דין יוכל להגן על זכויותיכם ולנהל משא ומתן בשמכם.

התביעה שלכם מורכבת - תביעות ביטוח עשויות להיות מורכבות, ויש להתמודד עם סוגיות משפטיות רבות. אם התביעה שלכם מורכבת, עורך דין בעל ניסיון בתחום תביעות ביטוח יוכל לסייע לכם להבין את זכויותיכם ולנהל את התביעה בצורה יעילה.

אתם חוששים שהסכום שהציעה חברת הביטוח נמוך מדי - ייתכן שחברת הביטוח הציעה לכם פיצוי שאינו משקף את הנזק שנגרם לכם במלואו. עורך דין יוכל להעריך את שווי התביעה שלכם ולוודא שאתם מקבלים את הפיצוי המגיע לכם.

יש לכם חשש מרשלנות מצד חברת הביטוח - אם אתם סבורים שחברת הביטוח התרשלה בטיפול בתביעתכם, ייתכן שתהיו זכאים לפיצויים נוספים. עורך דין יוכל לבחון את המקרה ולייעץ לכם כיצד להגיש תביעה בגין רשלנות.

סוגי פגיעות

סוגי הפגיעה המהווים תנאי להפעלת פוליסת ביטוח תלויים בסוג הפוליסה הספציפית. עם זאת, באופן כללי, ניתן לחלק את הפגיעות לשתי קטגוריות עיקריות:

פגיעות גופניות:

  • פגיעות כתוצאה מתאונה: תאונות דרכים, תאונות עבודה, תאונות ספורט ועוד.
  • מחלות: מחלות קשות, מחלות כרוניות, פציעות ועוד.
  • נכויות: נכויות מולדות, נכויות כתוצאה מתאונה או מחלה.

פגיעות רכוש:

  • גניבה: גניבה של רכוש מהבית, מהרכב או ממקום אחר.
  • שוד: גניבה תוך שימוש באלימות או איום באלימות.
  • פריצה: פריצה לבית או לעסק וגניבת רכוש.
  • נזק כתוצאה משריפה: נזק שנגרם לרכוש כתוצאה משריפה.
  • נזק כתוצאה מאסונות טבע: נזק שנגרם לרכוש כתוצאה מרעידת אדמה, שיטפון, סופה ועוד.

חשוב לציין שכל פוליסת ביטוח מגדירה באופן ספציפי אילו סוגי פגיעות מכוסים על ידה. לכן, חשוב לקרוא את תנאי הפוליסה בעיון לפני רכישתה ולפני הגשת תביעה.

בנוסף לסוג הפגיעה, פוליסות ביטוח רבות מתייחסות גם לתנאים נוספים אשר צריכים להתקיים על מנת שהפוליסה תופעל, כגון:

  • חומרת הפגיעה: הפוליסה עשויה לקבוע סף מינימלי של חומרת הפגיעה הנדרש על מנת שהיא תכוסה.
  • סיבת הפגיעה: ייתכן שחלק מהפגיעות אינן מכוסות על ידי הפוליסה, כגון פגיעות שנגרמו כתוצאה מפעילות מסוכנת או כתוצאה ממעשה פלילי.
  • פרק הזמן שחלף מאז התרחשות הפגיעה: ייתכן שיהיה עליכם להגיש את התביעה תוך פרק זמן מוגדר ממועד התרחשות הפגיעה.

לסיכום, סוגי הפגיעה המהווים תנאי להפעלת פוליסת ביטוח תלויים בסוג הפוליסה הספציפית ובתנאים המפורטים בה. חשוב לקרוא את תנאי הפוליסה בעיון ולפנות לחברת הביטוח או לסוכן הביטוח שלכם במידה ויש לכם שאלות.

מומלץ גם להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום תביעות ביטוח על מנת לוודא שאתם זכאים לפיצוי ומימשים את זכויותיכם בצורה מלאה.