בישראל, כל נער בן 16 ותשעה חודשים יכול להוציא רישיון נהיגה. עם זאת, החוק קבע עבור אותם נהגים מספר החרגות והגבלות כדי לקחת בחשבון את גילם הצעיר, וחוסר ניסיונם בנהיגה. הגבלות אלו מורדות לאחר זמן מה, ורק כעבור מספר שנים הנהג מוחשב כנהג וותיק. מאמר זה יפרט את הסיווגים השונים של נהגים, וכן כיצד סיווג הנהג משפיע על מחיר ביטוח הרכב.
נהג חדש - הגדרה שקשורה לוותק. כל נהג נחשב חדש למשך שנתיים מיום קבלת רישון הנהיגה.
נהג צעיר - הגדרה הקשורה לגיל. כל נהג מתחת לגיל 24 נחשב לנהג צעיר.
כאמור, החוק מחמיר עם נהגים חדשים וצעירים ביחס לשאר ציבור הנהגים. בין החמרות אלו ניתן למנות חובת תליית שלט שמתריע לציבור על סיווג הנהג, וחובת מלווה לחצי שנה. בנוסף, לנהג החדש אסור לנהוג עם אף כמות אלכוהול בדמו בשונה משאר הנהגים. במידה והנהג עובר עבירות חמורות, לדוגמא אי עצירה בעצור, או מעבר באור אדום, רשיונו נשלל באופן אוטומוטי והוא מחויב במעבר בחינת תיאוריה מחדש.
ההגבלות עבור נהג צעיר מועטות יותר, ובאופן כללי במידה והוא יעבור עבירת תנועה חמורה החוק יחמיר איתו יותר. אולם ההשלכה המעשית עבור נהג צעיר נוגעת למחיר פוליסת הביטוח שתהיה יקרה יותר לעומת נהג וותיק.
ביטוח רכב לסוגיו השונים יכול להיות עסק יקר, במיוחד אם הוא מכיל בתוכו כיסוי עבור נהגים חדשים וצעירים. לכן, מומלץ להשוות בין הפוליסות השונות של כמה שיותר חברות ביטוח בכדי למצוא את הפוליסה שמתאימה לכם ביותר. כיום, קיימים אתרים רבים שמכניסים אליהם את סוג הביטוח המבוקש, והם מוציאים פלט עם מספר רב של פוליסות ביטוח מחברות שונות, וכך ניתן להשוות ולחסוך.
באופן ממוצע, נהג חדש הנוהג ברכב יחסית חדש, ייקר את הפוליסה בסכום שנע סביב ה-3,500 שקלים, ואילו נהג צעיר ייקר בסכום שנע סביב ה- 2,600 שקלים. כאמור, מחירים אלו ממוצעים ויכולים להשתנות בהתאם לשנתון הרכב, האם מדובר בביטוח מקיף או צד ג' וכו'.
נקודות נוספות שכדאי לקחת בחשבון בעת קנייית הביטוח היא האם יש צורך בביטוח מקיף או רק צד ג'. אילו נהגים יהנגו רוב הזמן ברכב וכו'. כיום, קיימות פוליסות ביטוח מגוונות שמאפשרות גמישות לצד חיסכון כספי משמעותי, ויכולות להתאים למשפחות שיש בהן מספר סוגי נהגים, חדשים וצעירים לצד וותיקים.
החיים של כולנו משתנים כל הזמן. החל מהילדים שגדלים ועוזבים את הבית, בני זוג שמשנים מקום עבודה, מעבר לשימוש בתחבורה ציבורית ועוד. מובן לכולנו כי שינויים אלו דורשים מאיתנו הסתגלות ושינוי באורחות חיינו. באותה מידה, אין שום סיבה לא להשליך שינויים אלו גם על פוליסת הביטוח. כיום, קיימות פוליסות מגוונות שיכולות להתאים למצבים שונים. לדוגמא, משפחה שיש בה חייל שמתגייס, יכולה לשנות את הביטוח כך שאותו חייל יהיה מבוטח רק בזמן שהוא בבית ושהוא משתמש ברכב, וזאת במקום לשלם מראש עבור שנה או חודש בהם אותו חייל לא ינהג כלל.
דוגמא נוספת היא במידה ועקב שינוי הרגלי נסיעה אחד מכלי הרכב ברשות המשפחה אינו נוסע באופן תדיר. גם עבור סיטואציה כזו יש היום פתרונות, וזאת בדמות תשלום רק עבור המרחק שהרכב עבר. כך, אם הרכב נסע בסוף השבוע רק לצפון וחזור, יהיה ניתן לשלם רק על קילומטרים אלו מראש.